1 Kasım 2019 Cuma

Kadınlar Günü


Pardon neyi kutluyoruz bugün? Dünya Kadınlar Günü! Ne kadar da muhteşem…
Biz daha insan olabilmeyi başaramamışken, bir kadın olarak kadın gibi davranmam öğretilmemişken mi bugünü kutluyoruz… Yapmayın Allah aşkına… Kadın; annedir, kız kardeştir, abladır, kız evlattır, hayat arkadaşıdır, her şeydir ama hep yükün büyüğü onun omuzlarındadır değil mi? Çünkü hizmet eden, her şeyi çekip çeviren, güçlü olmak, sessiz kalmak zorunda olan ve her şeye rağmen ezilen taraftır… Ve böyle büyütülmek zorundadır…
Neyi kutluyoruz bugün? Ezilen kadınların gününü mü? Mutfak da aşçı, salonda hanımefendi, yatak da hatun, dışarda adam gibi kadın olanların gününü mü? Eşi tarafından aldatılınca her şeyi sineye çekmek zorunda kalan kadınların gününü mü? Açık giyindiği için dayak yiyen, tecavüze uğrayan kadınların gününü mü? Boşanmışsa kötü gözle baktığınız, açık bir yerini gördüğünüzde daha fazlasını görmek için uğraştığınız sonrada yaftalar yapıştırdığınız kadınların gününü mü? Sevdiğine değer verdiği için it gibi davrandığınız kadınların gününü mü? Yanınızda iken kıymetini bilmediğiniz, hep elinizin altında olduğunu hissettiğiniz kadınların gününü mü? Gelin kaynana ilişkisinde bile ezilen taraf bir kadın iken, bir kadının diğerini ezmeye çalıştığı kadınların gününü mü? Biz daha kadın olarak birbirimize nasıl davranacağımızı bilmiyorken, insan olamamışken kadınlar gününü mü kutluyoruz?
Neden bugün benim günüm? Niye bir güne sıkıştırıyorsunuz? Neden her gün kadınmışım gibi davranmıyorsunuz? Bir erkeğin yapması gerekenleri benden bekliyorken, siz adam ya da insan olamıyorken neden benden adam gibi kadın olmamı bekliyorsunuz o zaman?
Önce insan sonra kadının kadın, erkeğin adam olduğunu günler her gün olursa o zaman kutlarım bende kadın olduğumu…
Sevgiler,
Neslihan Savaşan

08 Mart 2017 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder